HSV de Maasvissers Helmond
 

Nieuws

Vanaf vandaag kun je de vispas bestellen of extra mogelijkheden aanvragen (derde hengel) via onze links op de site. 








Donderdag 29 november is er een leden vergadering in de Boerderij (Harmoniestraat.) 

aanvang 20.00 uur.

 

De eindstanden van de koningswedstrijden en clubwedstrijden staan op de site!

 

Zondag 30 september is er gevist om de Pierre van de Kuijlen Bokaal.

Uitslag viswedstrijd

1e: Mike van der Eijnden

2e: Hans Bernards

3e: Frits van Stiphout

4e: John Tielemans

5e: Jan de Groot

 

Na afloop van de viswedstrijd werd in het Buurthuis St. Anna de prijsuitreiking gehouden.

Waar de vissers met enkele consumpties en wat snacks werden getrakteerd, en na afloop

werden de vissers huiswaarts gestuurd met waardebonnen van poeliersbedrijf Mastbroek

 

Met dank aan de commissie  

 

 

31-07-2018

Inhaalwedstrijd van 28 maart ten gevolgde van weersomstandigheden te koud, op komst 3 vissers aan de start

deze wordt zondag 19 augustus gevist bij de zeilschepen.

 

 

Koppel marathon --------- 14-07-2018

Verslag van de eerste koppel viswedstrijd Maasvissers Helmond.

De tien koppels waren voor dag en douw op het wedstrijd traject

Bij het nieuwe kanaal ter hoogte van Helmond sport.(Kranepoot )

Om 7 uur werden de nummers getrokken, en de heren vissers spoeden zich naar de vis plaatsen, waar ze hun vis materiaal op de vis stekken konden instaleren, het was een prachtige zon overgoten dag.( beetje warm).

Om 8 uur klonk het start signaal, de vis was het eerste uur het actiefst op verschillende stekken, maar ook het grootste aantal had nog geen beet gehad, toen het rust signaal klonk om 12 uur.

Voor de break, er waren weer van die geweldige zwets verhalen van menig visser over de vangsten die zo genaamd bijna niets gevangen hadden.

Maar daar stond hij dan, de frietwagen voor de inwendige mens te versterken waar velen aan toe waren. De heren vissers als ik ze zo mag noemen die beten een stuk beter dan de vis zelf. Dit was perfect geregeld door de voorzitter Frits van Stiphout en zijn adjudant Freddie.

Om 1 uur klonk het start signaal voor de tweede helft, de meeste met de mond nog vol van gefrituurde extra’s en met nog wel 5 uur te vissen in de brandende zon dit was geen makkelijke op gave.

Waardoor verschillende koppels de eind tijd niet vol maakte onder deze omstandigheden.      

Toch werden op de kop stekken wel wat vis gevangen ,maar in het midden traject waren er maar weinig vissers die haar leefnet konden vullen

Maar na de weging waren er toch genoeg blije gezichten te zien, na dat ze van de voorzitter Frits van Stiphout de enveloppen met het leuke geld bedrag werden verrast.

Bij deze dank aan de wedstrijdcommissie en de voorzitter voor deze onvergetelijke dag.

Dit is voor herhaling vatbaar

 

Uitslag:    1 met 25,000 kg Toon en Freddy

           2 met 18,090 kg Martien en Mike

              3 met 13,080 kg Wim en Henk

              4 met 10,030 kg Leon en Hans

              5 met  9,170  kg  Patrick en Noud

 

   

 

 

 

27-02-2018:

Start nieuw seizoen op 18 maart 2018

 

 

25-08-2017:


Uitslagen bijgewerkt van de clubwedstrijd 5 en koningsvissen 6 en 7

 

 


Vandaag de uitreiking van de eerste Pierre van der Kuijlen bokaal van Hsv De Maasvissers Zoals gebruikelijk was er voor elke deelnemer een schaal kip naast deprijzen. 

Dat er op aantallen en gewicht punten behaald kunnen worden maakt het spannender tot het eind en blijkt dat je niet perse met het hoogste gewicht ook eerste wordt.

Uitslag. 
1 Mike van den Eijnde
2 Piet van Lieshout
3 J Tielemans 
4 Albert Lanen
5 Theo Mastbroek 
Tot de volgende editie.

Aanvullingslijst 2017 
Leden van hengelsportverenigingen ontvangen vanaf dit jaar niet meer automatisch papieren viswaterlijsten, tenzij ze dit zelf hebben aangegeven via de antwoordkaart of www.viswaterlijst.nl. Wie niets heeft doorgegeven staat op 'aanvullingslijst onbekend' en ontvangt dti jaar geen papieren lijst. De VISplanner (App) is een geldige vervanger.
Elke vereniging ontvangt extra Aanvullingslijsten om de mensen die vergeten zijn om het door te geven, of degene die alsnog een papieren lijst willen, daarvan te voorzien. De vereniging kan ook extra Aanvullingslijsten bij de winkeliers neerleggen. De Aanvullingslijst 2017 is ook door leden te bestellen via de webwinkel van Sportvisserij Nederland.
Lees ook: 'VISpas 2017 komt eraan'
http://mix.divide.nl/link/…




Opgave lijst van viswateren - Lijsten van wateren - Vispas - Sportvisserij Nederland

SPORTVISSERIJNEDERLAND.NL


01-11-2016:

Beste Leden,

De laatste wedstrijd van de serie clubwedstrijden is afgelopen zondag gevist. Het aantal deelnemers was laag en de vangsten waren ronduit slecht. De uitslag is opgemaakt en de wedstrijd waarin de meeste strafpunten zijn gehaald is op 0 gezet en daarmee vervallen.

In de laatste wedstrijd zijn er toch nog wat verschuivingen geweest, echter heeft Fred Coolen zijn eerste plek vast kunnen houden en is geeindigd met een eindtotaal van 47 punten. Proficiat Freddie. Op de tweede plek hebben we twee personen met 48 cpunten Piet van Lieshout en Martien Voermansechter heeft Piet meer gewicht in de weegschaal gebracht en heeft daarmee de tweede plek bemachtigd en is Martien Voermansnaar de derde plek geschoven. Henk vlemmings heeft met 49 punten de vierde plek behaald en als vijfde is geeindigd Wim Netten met 56 punten.

De prijsuitreiking zal zoals gewoonlijk plaatsvinden op de algemene ledenvergadering. De datum en tijdstip zal binnenkort gepubliceerd worden.

Een ieder die heeft meegevist bedankt voor de inzet, sportiviteit en opkomst.

Met vriendelijke groet,

Bestuur HSV de Maasvissers





30-10-2016:

NK verenigingen 2016 1ste editie

29 oktober was het dan zo ver, na de voorrondes gevist te hebben waar we telkens ruim gewonnen hebben hebben we op 3 november de finale gevist op de vlaardingse vaart het kampioenschap zuid west brabant binnen gehaald met een bevochten overwinning 44/43, en mogen we de finale vissen met 5 andere verenigingen in Noord Holland op het Noord Hollands Kanaal.
Het was een mooie dag, half bewolkt weinig wind en een langzaam doorkomend zonnetje dus dat was al de eerste winst van de dag.
Er is door menig lid de afgelopen weken geoefend om te kijken hoe het daar in elkaar steekt, deze tips werden gedeeld in het team om het beste resultaat te halen. Helaas blijkt maar weer eens dat als er 95 deelnemers op een rij zit het geheel anders is. Er werd vanaf het beginsignaal hier en daar wat vis gevangen, maar het was vooral sprokkelen en veel wisselen tussen de feeder en de vaste stok. UIteindelijk is de stand opgemaakt en blijkt Hsv De Maasvissers Helmond de derde plaats bereikt te hebben.

Na in 7 gewesten gestart te zijn met 88 verenigingen mogen we als bestuur trots zijn op onze leden die uiteindelijk de 3de plaats behaalt hebben bij het 1ste NK van Nederland.
Wij willen een ieder hierbij dan ook danken voor zijn inzet en hopen dat dit volgend jaar tes kunnen evenaren! 
Speciaal wil ik ook ons enige jeugdlid Didier Jansen, welke mee heeft gevist, bedanken voor zijn bijdrage. Helaas is het momenteel dun gezaaid met de jeugdleden en we hopen dat er door dit soort wedstrijden en resultaten meer jeugdleden gaan aansluiten in de toekomst.

Sportvisserij Zuidwest Nederland en @sporvisseriij nederland bedankt voor de organisatie en tot volgend jaar!
Wij feliciteren hsv de blankvoorn voor het behaalde kampioenschap en hsv kennemerland met de tweede plaats.

Bestuur Hsv De Maasvissers Helmond

Link totaal uitslag per vereniging:
http://www.sportvisserijnederland.nl/…/vangsten-per-verenig…

Link einduitslag:
http://www.sportvisserijnederland.nl/…/uitslag-hsv-en_12153…




26-10-2016:

Aanstaande zaterdag 29 oktober vertrekken we omstreeks 06.00 naar Assendelft voor het Nederlands clubkampioenschap vanaf de Braak in Helmond. Voor Verse Vase, maden, casters en pieren wordt door de Maasvissers geregeld en zal zaterdag morgen verdeeld worden.


Stand en uitslag clubwedstrijd 23-10-2016 bijgewerkt.

**********************************************************************************************************

19-10-2016:

Stand en uitslag clubwedstrijd 09-10-2016 bijgewerkt.

**********************************************************************************************************

Beste Leden,

29 oktober is het zover, Hsv de Maasvissers mag dan aantreden als clubkampioen van de federatie zuid west nederland voor het Nederlands clubkampioenschap. Er mogen 25 vissers per club aan deelnemen, de inschrijvingen zijn gedaan en hierbij dan de informatie vanuit Sportvisserij Nederland omtrent het programma, regelement en wedstrijdwater. Martien Voermans heeft van Ard Verheijen vernomen dat er ook met verse vase gevist mag worden. Mochten er nog vragen zijn neem dan contact op met Martien of Piet.

Het wedstrijd water is ongeveer vanaf kanaaldijk 36 1458 PR Spijkerboor tot Kanaaldijk 52 1456 BG WIjdewormer.

21-09-2016:

Opzeggingen: 

Natuurlijk zien wij u liever als lid, mocht u om een of andere reden het lidmaatschap niet willen verlengen verzoeken wij u graag voor 1 Oktober 2016 op te zeggen. Waar dit kan staat op deze pagina bij ledenadministratie.


Beste Leden,

De koningswedstrijden 2016 voor Hsv de Maasvissers zijn weer voorbij. Wedstrijden zijn leuk, echter zit er ook een andere kant aan waarvoor gezorgd dient te worden. Er dient ingeschreven te worden, loten, gewogen, stand opgemaakt te worden en in de afgelopen jaren was daar onze voorzitter Pierre van der Kuijlen altijd voor aanwezig. Weer of geen weer hij was er als eerste vertrok meestal als laatste.
Jullie weten hoe het is gegaan en we kunnen dan ook zeggen als 
Hsv de Maasvissers en namens Pierre: Bedankt voor een ieder zijn inzet en betrokkenheid bij de konings- en clubwedstrijden van 2016. 
In de aankomende ledenvergadering (Datum wordt nog bekend gemaakt) zullen we hierop terugkomen en kijken hoe we dit in de toekomst kunnen borgen zodat iedereen met plezier zijn wedstrijden kan blijven vissen.

En dan nu, de uitslag is opgemaakt de koningswedstrijden van 2016 zijn gewonnen door Martien Voermans met 4 x een 1ste plaats en een x een 3de plaats heeft hij in 10 wedstrijden slechts 33 punten bij elkaar gevist. Nummer 2 is Henk Vlemmings met 41 punten en om het podium compleet te maken gaat de derde plaats dit jaar naar Jos van Raaij met 43 punten.

Alle 3 van harte gefeliciteerd!

De prijzen zullen uitgereikt worden tijdens de algemene ledenvergadering.

     

Namens het bestuur van Hsv de Maasvissers een ieder bedankt voor de inzet en sportiviteit en tot volgend jaar! 


Uitslag en stand clubwedstrijden bijgewerkt

08-09-2016: 

De stand van de koningswedstrijd van zaterdag 3 september is weer bijgewerkt. 

30-08-2016: HSV de Maasvissers wint het clubkampioenschap Zuidwest Nederland. Na eerst als tweede geeindigd te zijn en ook de beker voor de tweede prijs in ontvangst te hebben genomen bleek er een fout in de telling te zitten. Na de oplettendheid van Art Verheij en een correctie door Sportvisserij Zuid West Nederland werd HSV de Maasvissers alsnog winnaar met een punt verschil! Knap gedaan mannen! Nu op naar de Finale op 29 Oktober 2016 aan het Noord Hollandskanaal.

http://www.sportvisserijzwn.nl/actueel/9861/hsv-de-maasvissers-wint-clubkampioenschap.html#.V8WGzAdkuRs.facebook

15-08-2016:

De standen zijn weer bijgewerkt tot en met de laatst geviste club- en koningswedstrijden. Kijk bij uitslagen voor de standen.

15-08-2016:

Het programma voor de federatieve clubkampioenschappen op 28 augustus staat online bij Kalender. Nadere gegevens over het bijeenkomen en vertrekken naar Vlaardingen volgen nog.

09-08-2016: De standen van de eerste twee club en koningswedstrijden staan nu online, door omstandigheden is de website tijdelijk niet bijgehouden. Dit zal vanaf heden weer opgepakt worden en actueel gehouden worden. De overige uitslagen zullen z.s.m. bijgewerkt worden.

Tevens zijn de uitslagen ook weer op facebook te bekijken. 

29-03-2016: Morgen nemen we afscheid van onze voorzitter Pierre van der Kuijlen, Pierre is op 23-03-2016 overleden. We wensen zijn vrouw Engelien, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe de aankomende tijd met dit grote verlies. Helaas heeft Pierre niet lang van zijn voorzitterschap kunnen genieten, we waarderen zijn inzet en enthousiasme waarmee hij de wedstrijden heeft georganiseerd.

28-12-2015: Ledenadministratie toegevoegd met informatie over wijzigingen en opzeggingen.

16-08-2015: Uitslag ingehaalde clubwedstrijd bijgewerkt

16-08-2015: Uitslag ingehaalde koningswedstrijd bijgewerkt

26-07-2015: Uitslag koningswedstrijden aangepast en 6de clubwedstrijd bijgewerkt.

06-06-2015: De vierde koningswedstrijd is gevist, of het aan het onweer van gister heeft gelegen of aan de temperatuur weten we niet maar er is slecht gevangen.

Tevens is ons gewezen op een fout in de uitslag van de derde clubwedstrijd, er waren twee vissers met 5 punten waarna de volgende een 6 heeft gekregen i.p.v. een 7 en verder. Dit is gecorrigeerd.

02-06-2015: De derde clubwedstrijd is gevist en de uitslag staat online

24-05-2015: De derde wedstrijd van het koningsvissen is gevist en de uitslag online geplaatst.

17-05-2015: De tweede clubwedstrijd is vandaag gevist op het Nieuwe Kanaal bij Aarle Rixtel. De uitslag en de stand zijn weer te vinden onder de kop uitslagen.

10-05-2015: De tweede wedstrijd voor het clubkampioenschap NVVS is geloot, we mogen tegen "Altijd beet uit Vught of de bleeken uit Vinkel" aantreden. Pierre van der Kuijlen gaat contact opnemen om de datum te bepalen wanneer er gevist gaat worden. We hopen wederom op een grote opkomst.

10-05-2015: De uitslag en de stand van de eerste clubwedstrijd is geplaatst. Deze wedstrijd is op 3 mei gevist onder redelijke omstandigheden. De vangsten vielen een beetje tegen, met 13 vissers iets meer als 30 kg vis.

10-05-2015: De uitslag van de tweede koningswedstrijd welke op 09 mei is gevist staat online.

27-04-2015: De uitslag van de eerst koningswedstrijd staat onder "Uitslagen". Er is ruim 50 kg vis gevangen tijdens de eerste koningswedstrijd.

29-03-2015: Beste Wedstrijdvissers graag je eigen opgeven voor het vissen,van het brabants Kampionschap vaste hengel via onze website via de contact button of via Maasvissers@outlook.com, of via Facebook onder vermelding van Naam, adres, postcode, geboortedatum en vispas nummer!!
Wedstrijd wordt gevist op 13 juni 2015 te Helmond

Graag opgeven voor 20 april 2015. 

15-02-2015: Link visweer in Helmond toegevoegd.

16-01-2015: Aanvullende lijst van viswateren 2015.

13-01-2015: Wedstrijdprogramma 2015 online geplaatst, tevens te downloaden als Pdf.

10-01-2015: Piet van Lieshout heeft gehoord dat we met een gewone vispas ook op sommige wateren in Eindhoven en omgeving mogen vissen. Jan Ruijs heeft dit bevestigd en zal ons de officiële brief toesturen. Deze brief zullen we dan op de website publiceren. Let wel! Deze wateren staan niet vermeld in de lijst van viswateren en derhalve blijft het uw eigen verantwoording of u op het betreffende water mag vissen.


09-01-2015: Website in de lucht